12/11/2016
Hans de Olde is per 1 november 2016 met pensioen gegaan. Tweeëndertig jaar geleden kwam hij bij ORFA VISSER B.V. in dienst. Hij werd toen aangenomen door de oud-directeur Gerard Visser, de vader van de huidige directeur Frans Visser. Hans kon direct achter de forceermachine beginnen. Niet dat hij een opleiding in die richting had genoten, of technisch was geschoold, nee hoor … direct een interne opleiding en aan de slag, want ORFA VISSER B.V. zocht een forceur.

Bij ORFA VISSER B.V. heeft Hans altijd het zogenaamde hand forceren beoefend, dat werd uiteigenlijk ook z’n specialisme. Automatisch forceren was niet zo zijn ding. De werkplek van Hans stond meestal vol met koperen ketels voor pauken. Deze werden eerst geforceerd en daarna door Hans na gedraaid om een egaal glanzend oppervlak te krijgen. De pauken waren voor een fabrikant van muziekinstrumenten. Hans heeft in zijn ORFA VISSER B.V. periode ca. 6000 stuks afgewerkt! Naast de pauken, werkte hij ook aan de ketelranden, de spanringen en de ketelophangingen. Dus bijna een kompleet product. Dit is de reden waarom Hans altijd het eerst, bij een orkestuitvoering op de televisie, kijkt naar de pauken.

Hans heeft als geboren Twentenaar een echte no nonsens mentaliteit. Hij zal nog wel even moeten wennen aan alle vrije tijd. Hans wil zeker niet gaan stilzitten maar met vijf kleinkinderen is een deel van je tijd al gauw gevuld. Het contact met collega’s zal zeker blijven. En dan nog de geweldige herinneringen aan de personeelsuitjes bij ORFA VISSER B.V., zoals het weekend in 2014 naar Finland, waar de collega’s werden getrakteerd op een tocht met sneeuwscooters, een vaartocht met een ijsbreker, een diner in een echt ijshotel en een tocht met sledehonden. Dat alles bij temperaturen van -23 overdag tot -45°C in de nacht. Voor Hans en zijn vrouw Jannie onvergetelijke momenten. Maar het belangrijkste is nu toch het moment om afscheid te nemen van Orfa Visser en samen met Jannie, de kinderen en kleinkinderen de vrijheid te hebben om te kunnen genieten.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar onze forceer- en andere technieken of de oplossingen die ORFA VISSER B.V. kan bieden voor het uitbesteden van werk? Wij ontvangen u graag! Neem vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.

Meer informatie

Menu

Overig