05/09/2017

Orfa Visser BV investeert in een nieuwe en nog zwaardere forceermachine. De begin september geleverde Leifeld SC316S machine kan tot een diameter van 1600 millimeter vervormen met een kracht van tien ton op het langs support en veertien ton op het boven support. De geplaatste machine is de sterkste die momenteel in Europa beschikbaar is.

Forceermachine

Met haar machinepark is Orfa Visser BV in staat kleine en grote series te produceren tot een diameter van twee en een halve meter. De machines zijn CNC-gestuurd en een deel van het machinepark is uitgerust met robots. “Materiaaldiktes tot 12 mm van roestvaststaal, staaldikte van 15 mm en aluminium van 20 mm zijn geen probleem voor deze nieuwe aanwinst,” vertelt Gerard Meijerink van de afdeling verkoop van Orfa Visser BV. “Zodra het werk nog meer toeneemt, zal de CNC-machine ook van een robot voorzien kunnen worden.”
Voor middelgrote en grote series beschikt Orfa Visser BV over volledig geautomatiseerde productielijnen. De robot verzorgt de handling nadat deze vanuit een buffer is aangevoerd. Slimme grijpers, die meer bewerkingen uitvoeren, pakken de platen en daarna het bewerkte product. Het gerobotiseerde aan- en afvoertraject zorgt ervoor dat het eindproduct van begin tot eind wordt geproduceerd zonder menselijke tussenkomst. Als het programma er eenmaal is, kan Orfa Visser vrij snel omstellen en opnieuw produceren.
Naast de automatische processen beschikt het bedrijf over intern opgeleide vakmensen die voor enkel stuks producten handmatig kunnen forceren met draaibank en rol. De kennis van materialen en forceren wordt door de 45 medewerkers ook gebruikt bij het programmeren van de CNC-systemen.

Meer informatie over het forceren van metaal?

Via onderstaande link kunt u ons een bericht sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Menu

Overig