Luchtvaart

Orfa Visser heeft meer dan 40 jaar ervaring in het omgaan met de eisen van de luchtvaartsector, de toepassing van strenge kwaliteitsnormen en procedures. Veiligheid en betrouwbaarheid gaan voor alles. Onze ervaring met de luchtvaart heeft ons toegestaan om specifieke expertise in aluminium, inconel en titanium te ontwikkelen. Alle materialen moeten onder de meest extreme condities blijven presteren. Aluminium wordt al jaren lang toegepast in de luchtvaart. Om een minimale massa van de grond te hoeven tillen wordt er voortdurend gekeken naar mogelijkheden om lichtere constructies binnen het vliegtuig toe te passen. Dit betekent enerzijds onderzoek naar nieuwe sterkere legeringen en anderzijds naar constructieve aanpassingen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van stoelframes, trolleys, werkbladen in de pantry van aluminium. De legering inconel is ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan en corrosie te voorkomen in bijvoorbeeld gasturbines. Inconel wordt ook veel toegepast in uitlaatstukken van vliegtuigen. De legering titanium wordt veel toegepast omdat het metaal sterk, licht en erg corrosiebestendig is. Doordat titanium bestand is tegen extreme temperatuurschommelingen worden titaniumlegeringen veel toegepast bij de constructie van vliegtuigen en raketten.

Klanten van Orfa Visser in de luchtvaart zijn bijvoorbeeld bedrijven die:
vliegtuigonderdelen zoals staarten, vleugel- en rompdelen voor de mondiale lucht- en ruimtevaartindustrie, schokdempers, vliegtuigcomponenten, vliegtuiguitrusting of vliegtuigmateriaal maken.

Neem contact op

jordan-sanchez vliegtuig

Producten

Producten die Orfa Visser bijvoorbeeld als toeleverancier voor deze bedrijven produceert zijn:

onderdelen voor leidingwerk en brandstoftanks, ducts, neuskegels, spruitstukken, afdichtkappen, ringen, venturies, flenzen, deksels voor boilers, covers, behuizingen en tubes. Dit alles is o.a. mogelijk in aluminium, staal en rvs.

De voordelen van uitbesteden aan Orfa Visser zijn:
  • Vervorming tot maximaal 12 mm dik
  • Vervorming tot maximaal Ø 3000 mm
  • Naadloos ontwerp mogelijk
  • Veel metaalbewerkingen in eigen huis
  • Vervorming van speciale legeringen
  • Eigen gereedschapmakerij
  • Kleine, middelgrote en grote series mogelijk
  • ISO 9001 certificering
  • Dagelijkse leiding nog altijd in handen van de eigenaar

Menu

Overig