Forceren metaal

Naadloos metaal vervormen middels forceren. Het is één van de 4 activiteiten van Orfa Visser. De eindproducten van het forceren van metaal zijn ronde vormen die in grootte variëren van een vingerhoed tot een tank- of silobodem. Zelfs een diameter van bijna drie meter is mogelijk.

Bekijk dienst

Een CNC gestuurde forceerbank in de bedrijfshal

Flenswalsen

Flenswalsen is één van de 4 activiteiten van Orfa Visser. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciaal voor ons ontwikkelde flenswalsmachines. Hiermee worden flenzen en düses vervaardigd, aan gewalste en gelaste rompen, ten behoeve van in- en uitstroomconussen, venturi’s en tal van metalen verloop- en verbindingsstukken, o.a. voor ventilatietechniek.

Bekijk dienst

Stalen_ventilatorhuis

Dieptrekken

Metaal vervormen middels dieptrekken is één van de 4 activiteiten van Orfa Visser, waarbij het metaal wordt vervormd door een pers. Dieptrekken is de ideale manier om metaal naadloos te vervormen. De techniek is bruikbaar voor allerhande soorten metaal en geschikt om veel verschillende soorten vormen te produceren. Orfa Visser beschikt naast dieptrekpersen met een maximale capaciteit van 400 ton ook over diverse excenterpersen en is een ware specialist in dieptrekken. Orfa Visser past automatische dieptrektechnieken toe, waarbij er tevens gebruik kan worden gemaakt van een gerobotiseerd aan- en afvoertraject.

Bekijk dienst

persen metaal

Lassen

Lassen is één van de vele processen waarvoor u bij Orfa Visser terecht kunt. En hoewel er niets zo flexibel is als de traditionele lasmethode, biedt robotlassen voldoende flexibiliteit om kleine partijen met een terugkerend patroon te lassen. Daarnaast kent robotlassen enkele bijzondere voordelen die bepalend kunnen zijn voor deze keus.  

Bekijk dienst

Plasma_lassen

Menu

Overig