Flenswalsen is één van de 4 activiteiten van Orfa Visser. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciaal voor ons ontwikkelde flenswalsmachines. Hiermee worden flenzen en düses vervaardigd, aan gewalste en gelaste rompen, ten behoeve van in- en uitstroomconussen, venturi’s en tal van metalen verloop- en verbindingsstukken, o.a. voor ventilatietechniek.

Informatie aanvragen
Stalen_ventilatorhuis

Hoe werkt het?

We gebruiken machines die aan gewalste en langsnaadgelaste mantels met een diameter van 315 mm tot 2400 mm aan één of beide zijden een flens of instroomrand kunnen rollen. Na het rollen van de gewenste vorm kunnen, gedurende dezelfde opspanning eventueel gaten worden geponst.

De flenzen kunnen haaks om of met een radius gerold worden, het is zelfs mogelijk naderhand een rand terug te rollen. Ook instroomranden van verschillende vormen en radia kunnen op deze manier gerold worden.

Grote nauwkeurigheid

Tijdens het vervormen is de mantel op een speciale opspanrichting gefixeerd, waardoor het zijn ronde vorm behoudt. Daardoor kunnen de flenzen met de grootste nauwkeurigheid gewalst worden. De ervaring leert dat de lasnaad door het walsen niet wordt beschadigd. Ook de positie en het aantal gaten worden met grote precisie op de juiste steekcirkel aangebracht.

Meer informatie over flenswalsen?

Via onderstaande link kunt u ons een bericht sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Menu

Overig