Naadloos metaal vervormen middels forceren. Het is één van de 4 activiteiten van Orfa Visser. De eindproducten van het forceren van metaal zijn ronde vormen die in grootte variëren van een vingerhoed tot een tank- of silobodem. Zelfs een diameter van bijna drie meter is mogelijk.

Informatie aanvragen
Een CNC gestuurde forceerbank in de bedrijfshal

Hoe werkt metaal forceren?

Op de forceerbanken worden al draaiend metalen platen om een mal gevormd. Dit gebeurt zowel handmatig als hydraulisch. Voor dit veelal hoog specialistische werk staat  een eigen gereedschapsmakerij ter beschikking en een geautomatiseerd magazijn waar wij de gereedschappen van onze klanten opslaan.

ORFA Visser heeft alles in huis om het forceren van uw metaal tot een succes te maken.

Volautomatisch forceren

Voor middelgrote en grote series beschikt Orfa Visser over een volledig geautomatiseerde productielijn. De robot verzorgt de handling van de rondellen nadat deze vanuit een buffer zijn aangevoerd en voorbereid voor de bewerking. Slimme grijpers die meerdere bewerkingen uitvoeren pakken de geoliede platen en daarna het bewerkte product. Het gerobotiseerde aan- en afvoertraject zorgt ervoor dat het eindproduct zonder menselijke tussenkomst van begin tot eind wordt vervaardigd.

 

 

Forceertechnieken

Orfa Visser past de volgende 3 forceertechnieken op metaal toe:
  • handforceren;
  • automatisch forceren;
  • volautomatisch forceren met een gerobotiseerd aan- en afvoertraject.
Meer informatie

Meer informatie over het forceren van metaal?

Via onderstaande link kunt u ons een bericht sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Producten

Halve bol Halve bol

Orfa Visser maakt halve bollen in aluminium tot 10 mm, staal tot 8 mm en roestvaststaal tot 6 mm…

Stalen_instroomrand Instroomrand

Orfa Visser heeft standaard mallen beschikbaar voor het maken van instroomranden. Op deze mallen werken wij voor derden. U hebt bij instroomranden de keuze uit verschillende diameters variërend van Ø144 t/m Ø1150 mm. Orfa Visser maakt instroomranden in aluminium, staal en roestvaststaal. Koper en messing zijn op aanvraag ook mogelijk. Indien uw gewenste maten niet beschikbaar zijn, kunnen wij voor u gereedschap maken. Voor dit veelal hoog specialistische werk staat een eigen gereedschapsmakerij ter beschikking en een geautomatiseerd magazijn waar wij de gereedschappen van onze klanten opslaan. Instroomranden tot een diameter van net boven de twee meter zijn dan zelfs mogelijk.

Stalen_silo_trechters Kegel, Trechter, Cone

Bij het planeren van naadloze kegels, trechters en cones maken we gebruik van onze eigen mallen.

Stalen_trompetvoet Trompetvoet

Orfa Visser heeft standaard mallen beschikbaar voor het maken van trompetvoeten. U hebt hier de keuze uit verschillende diameters variërend van Ø300 t/m Ø960 mm. Orfa Visser maakt trompetvoeten in aluminium, staal en roestvaststaal. Koper en messing zijn op aanvraag ook mogelijk. Indien uw gewenste maten niet al beschikbaar zijn, kunnen wij voor u gereedschap aanmaken. Voor dit veelal hoog specialistische werk staat een eigen gereedschapsmakerij ter beschikking en een geautomatiseerd magazijn waar wij de gereedschappen van onze klanten opslaan. Trompetvoeten tot een diameter van bijna twee meter zijn dan zelfs mogelijk.

Menu

Overig