Metaal vervormen middels dieptrekken is één van de 4 activiteiten van Orfa Visser, waarbij het metaal wordt vervormd door een pers. Dieptrekken is de ideale manier om metaal naadloos te vervormen. De techniek is bruikbaar voor allerhande soorten metaal en geschikt om veel verschillende soorten vormen te produceren. Orfa Visser beschikt naast dieptrekpersen met een maximale capaciteit van 400 ton ook over diverse excenterpersen en is een ware specialist in dieptrekken.

Orfa Visser past automatische dieptrektechnieken toe, waarbij er tevens gebruik kan worden gemaakt van een gerobotiseerd aan- en afvoertraject.

Informatie aanvragen
persen metaal

Hoe werkt dieptrekken?

Tijdens het dieptrekken worden de producten in één of meer trekken exact en naadloos in hun juiste vorm getrokken. Het dieptrekken start met een uitslag, het uitgangsmateriaal, dat op de plooihouder wordt geplaatst. De pers gaat naar beneden en de uitslag wordt tussen de trekring en de plooihouder ingeklemd. Doordat de trekring nog verder naar beneden gaat, wordt de rondel over de doorn getrokken. Hierdoor wordt het uiteindelijke product gevormd.

Belangrijke punten van aandacht bij het dieptrekken zijn onder andere de smering en de plooihouderkracht. Orfa Visser beschikt naast diverse dieptrekpersen ook over diverse excenterpersen.

Volautomatisch dieptrekken

Bij Orfa Visser is zelfs volautomatisch dieptrekken mogelijk.
Het gerobotiseerde aan -en afvoertraject zorgt ervoor dat het eindproduct zonder menselijke tussenkomst van begin tot eind wordt vervaardigd.

Wij hebben onder andere ervaring met het dieptrekken van de volgende materiaalsoorten: Roestvaststaal/Inox/Roestvrijstaal/Staal en Aluminium.

Meer informatie over dieptrekken?

Via onderstaande link kunt u ons een bericht sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Informatie aanvraag

Menu

Overig