scott-goodwill

Landbouw

De landbouw sector kenmerkt zich door zijn innovatieve vermogen. Bedrijven in deze sector ontwikkelen oplossingen die aansluiten bij de wensen van de afnemer en de eisen van de markt. De producten dienen veelal te voldoen aan de steeds strenger wordende milieueisen in deze sector en wetgeving. In de landbouw sector is de functionaliteit en kwaliteit van de producten belangrijker dan het uiteindelijke design. De technieken forceren, dieptrekken en lassen worden veelvuldig toegepast om deze sector als toeleverancier te bedienen. Klanten van Orfa Visser in de landbouw zijn bijvoorbeeld bedrijven die: landbouwwerktuigen, aardappelrooimachines, melkinstallaties, voederbakken, kunstmeststrooiers, rugvormers, bloemkoolroosmachines, maaimachines, fruitverwerkingsmachines, bewaarinrichtingen, luchtbevochtigingsapparatuur en oogstmachines maken.

Bekijk het overzicht
jordan-sanchez vliegtuig

Luchtvaart

Orfa Visser heeft meer dan 40 jaar ervaring in het omgaan met de eisen van de luchtvaartsector, de toepassing van strenge kwaliteitsnormen en procedures. Veiligheid en betrouwbaarheid gaan voor alles. Onze ervaring met de luchtvaart heeft ons toegestaan om specifieke expertise in aluminium, inconel en titanium te ontwikkelen. Alle materialen moeten onder de meest extreme condities blijven presteren. Aluminium wordt al jaren lang toegepast in de luchtvaart. Om een minimale massa van de grond te hoeven tillen wordt er voortdurend gekeken naar mogelijkheden om lichtere constructies binnen het vliegtuig toe te passen. Dit betekent enerzijds onderzoek naar nieuwe sterkere legeringen en anderzijds naar constructieve aanpassingen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van stoelframes, trolleys, werkbladen in de pantry van aluminium. De legering inconel is ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan en corrosie te voorkomen in bijvoorbeeld gasturbines. Inconel wordt ook veel toegepast in uitlaatstukken van vliegtuigen. De legering titanium wordt veel toegepast omdat het metaal sterk, licht en erg corrosiebestendig is. Doordat titanium bestand is tegen extreme temperatuurschommelingen worden titaniumlegeringen veel toegepast bij de constructie van vliegtuigen en raketten. Klanten van Orfa Visser in de luchtvaart zijn bijvoorbeeld bedrijven die: vliegtuigonderdelen zoals staarten, vleugel- en rompdelen voor de mondiale lucht- en ruimtevaartindustrie,

Bekijk het overzicht
Toepassing medische industrie

Medische industrie

Orfa Visser is een betrouwbare partner voor leveranciers van medische apparatuur. Wij leveren halffabricaten van hoge kwaliteit. De markt wordt gekenmerkt door een hoog tempo, de introductie van veel innovatieve en voortdurende productontwikkeling. In de medische sector is er ook sprake van veel wet- en regelgeving. Wij werken samen met de marktleidende medische bedrijven, waar wij veelal naadloze producten aan toeleveren. Met behulp van de meest geavanceerde CNC machines, produceren wij kwalitatief hoogwaardige componenten en onderdelen, die voldoen aan strenge specificaties en toleranties in roestvrij staal en meer exotische materialen. Klanten van Orfa Visser in de medische industrie zijn bijvoorbeeld bedrijven die: röntgenapparatuur, mechanische componenten, mechatronische systemen, operateurstoelen, analyseapparatuur, operatietafels, operatiestoelen, operatielampen, endoscoop desinfectoren, beeldversterkers, medische instrumenten, hoogwaardige componenten, machineframes en complete modules voor de medische industrie maken.

Bekijk het overzicht
Voorbeeld lamp verlichtingsindustrie

Verlichtingsindustrie

In de verlichtingsindustrie worden er vaak hoge eisen gesteld aan de visuele eigenschappen van de producten. De producten worden vaak in series geproduceerd. De technieken forceren en dieptrekken zijn beiden zeer geschikte technieken, aangezien deze bij Orfa Visser volledig geautomatiseerd plaats kunnen vinden met een automatische aan-en afvoer, wat resulteert in een scherpe stuksprijs. Klanten van Orfa Visser in de verlichtingsindustrie zijn bijvoorbeeld bedrijven die: designlampen, tuinverlichting, kantoorverlichting, projectverlichting, verlichtingsarmaturen, reclameverlichting, spanningsrailsystemen, verlichting voor zwembaden, sportaccommodaties, openbare gebouwen, utiliteit, industrie, wegen en terreinen, behuizingen, reflectoren en verlichtingsinstallaties in de retail maken.

Bekijk het overzicht
architecture

Bouw

De bouwindustrie wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan bedrijven. Het is een sector die continu in beweging is en nooit stil staat. De bouw is een conjunctuurgevoelige sector. Als de economie begint te groeien, wordt de vraag naar grotere en nieuwe gebouwen groter, bij economische krimp vindt het tegenovergestelde plaats. Voor de bouwindustrie wordt er vaak in series geproduceerd. De technieken forceren, flenswalsen en lassen worden veelvuldig toegepast om deze sector als toeleverancier te bedienen. Klanten van Orfa Visser in de bouwindustrie zijn bedrijven die: vloerafwerkingsmachines, bouwmaterialen, draaipoorten en schuifpoorten, stofbeheersing apparaten, betoncentrales, stalen bekistingen voor de betonindustrie, truckmixers, valbeveiliging voor de bouw- en installatiebedrijven, betonblokken, brandslanghaspels, betonmixers, producten t.b.v. de utiliteitsbouw, betonsilo’s, parkeergarage inrichting, opslagtanks, en silo-installaties maken.

Bekijk het overzicht
automotive motor

Automotive

In de automotive stelt men zeer hoge eisen aan de kwaliteit en de nauwkeurigheid van onderdelen of samenstellingen. Orfa Visser beschikt als toeleverancier over de A status toegekend door één van de grootste ondernemingen in de automotive. Deze onderneming beoordeelt haar toeleveranciers maandelijks op een aantal criteria. Een A status betekent dat je als toeleverancier op 1 miljoen producten niet meer dan tien kwaliteitsafwijkingen mag realiseren. Orfa Visser is ongelooflijk trots op deze A status, want met slechts (maximaal) tien kwaliteitsafwijkingen op 1 miljoen producten kun je gerust zeggen, dat deze opdrachtgever zeer hoge eisen stelt en hoge criteria hanteert. Dat Orfa Visser deze status heeft, betekent een erkenning voor onze ondernemersfilosofie om opdrachten van u, als uitbesteder, snel en kwaliteitsgericht uit te voeren. Onze vakmensen bewijzen hiermee een constante, hoge kwaliteit te kunnen leveren. Klanten van Orfa Visser in de automotive zijn bijvoorbeeld bedrijven die: vrachtwagens, sportwagens, bedrijfsvoertuigen, bulkwagens, kipbulkopleggers, bulkcontainers, tankopleggers, tankopbouwen, motorfiets onderdelen, spaakwielen, benzinewagens, buswielen, autoairco- en motorkoelingsystemen, tankwagens en kiepopleggers maken.

Bekijk het overzicht
Foto robot dieptrekpers

Filtratietechniek

In de filtratietechniek wordt vaak gebruik gemaakt van de laatste technologieën en vooruitstrevende ontwerpen. Naast het vervormen van standaard platen is het bij Orfa Visser ook mogelijk om aan geperforeerde platen met een blinde rand flenzen te trekken. Orfa Visser denkt graag als toeleverancier in een vroeg stadium met u mee wat er mogelijk is met de bewerkingstechnieken die wij in eigen huis verrichten. De technieken forceren, dieptrekken en flenswalsen zijn zeer geschikt voor deze sector. Het grote voordeel van het toepassen van forceren, dieptrekken en flenswalsen is dat in onze producten veelal geen lasnaden zitten. Klanten van Orfa Visser in de filtratietechniek zijn bedrijven die: afscheiders, filters, industriële koffiefilters, trilzeven cyclonen, filtratie equipment, waterzuiveringsapparatuur, ketels, apparaten op het gebied van waterbehandeling, luchtsystemen, vloeistofsystemen, slibfiltratiesystemen, zeefkasten, trommelzeven, zeefbakken, zwemwaterbehandeling, vacuümtechniek, compressietechniek, pompen, putten met zeven, en apparaten ter beheersing van oppervlakte- en afvalwater maken.

Bekijk het overzicht
BP73311 apparaat

Machinebouw

De machine-industrie of machinebouwindustrie is het deel van de industrie dat zich richt op de productie en het onderhoud van machines voor zowel consumenten als het bedrijfsleven zelf. Machinebouwers maken een grote diversiteit aan (delen van) machines. Een productiebedrijf in de machine-industrie wordt wel een machinefabriek genoemd, maar dit is slechts een algemene benaming. In de machine-industrie worden de meest uiteenlopende gereedschapswerktuigen, machines, huishoudelijke apparatuur, installaties en dergelijke vervaardigd. De productie van de machine-industrie loopt sterk uiteen, van stukproductie en serieproductie tot massaproductie. Klanten van Orfa Visser in de machinebouw zijn bijvoorbeeld bedrijven die: mechatronische systemen, ontwateringstrommels, slibdrogingsystemen, bowls, seperatoren, verpakkingsmachines, telmachines, algemene toelevering, valves, straatveegmachines, industriële reinigingssystemen, textielmachines, rotatieoffsetpersmachines, houtbewerkingsmachines, centrifuge trommels, stofreduceermachines, industriële was- en drooginstallaties, muziek pauken, en pelleteer machines maken.

Bekijk het overzicht
Interieur meubelindustrie

Meubelindustrie

In de meubelindustrie is meer dan de helft van de bedrijven actief in de interieurbouw. Binnen de meubelbranche is er sprake van een specialisatietendens, waarbij bedrijven bewust kiezen voor het uitbesteden van halffabricaten aan gespecialiseerde bedrijven. De meubelindustrie is heel trend gevoelig. Men gaat steeds meer klantgericht produceren waarbij men erg let op comfort en design. Orfa Visser is een toeleverancier die graag in een vroeg stadium met u meedenkt wat er mogelijk is met de bewerkingstechnieken die wij in eigen huis verrichten. Klanten van Orfa visser in de meubelindustrie zijn bijvoorbeeld bedrijven die: design meubelen, stijlmeubelen, kantoorinrichting, kantine meubelen en kantoormeubelen maken.

Bekijk het overzicht
brewery silobouw

Silobouw

De Silobouw is een branche waarbij ontwerpers van de silo’s niet alleen rekening moeten houden met het product en de producteigenschappen, maar ook met omgevingsfactoren van de exacte locatie, zoals windbelasting, gevaar voor aardbevingen en lokale codes. Dit bepaalt mede de gekozen constructie, het materiaal, de wanddikte, de maten en het type segment. Silobouwers produceren vaak in hun eigen productiehallen de segmenten voor de silo’s. De segmenten worden dan vervolgens op transport gezet per vrachtwagen of zeecontainer naar de eindklant. Op locatie worden de flenzen van de segmenten met bouten aan elkaar bevestigd, waarna de lassers de silo’s aan de binnenzijde hermetisch dichtlassen. Orfa Visser denkt als toeleverancier graag in een vroeg stadium met u mee wat er mogelijk is met de naadloze bewerkingstechnieken die wij in eigen huis verrichten. Klanten van Orfa Visser in de silobouw zijn bijvoorbeeld bedrijven die: silo’s bouwen voor de opslag van drinkwater, afvalwater, zout, beton, graan, maïs, veevoeding, olie, mest, chemicaliën, zetmeelopslag, slibopslag en plastic granulaat.

Bekijk het overzicht
Broeikassen

Tuinbouw

In de tuinbouwsector zijn zeer uiteenlopende bedrijven actief. De meeste bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze geconfronteerd worden met nieuwe producenten op de wereldmarkt, waarvan velen in klimatologisch gunstiger omstandigheden verkeren. Ook binnen Europa is de concurrentie toegenomen, vooral omdat door de invoering van de Euro de prijzen binnen Europa beter vergelijkbaar zijn. Bedrijven in de tuinbouwsector hechten veel belang aan hun eigen vermogen om oplossingen te vinden voor hun problemen. Orfa Visser denkt graag samen met u als klant mee om tot innovatieve en voor productie haalbare oplossingen te komen. De technieken forceren, dieptrekken en lassen worden veelvuldig toegepast om deze sector als toeleverancier te bedienen. Klanten van Orfa Visser in de tuinbouw zijn bijvoorbeeld bedrijven die: transportmiddelen, tuinbouwbenodigdheden, buisrailwagens, interne transport- en afleversystemen, oogstwagens, spuitmachines, en heteluchtapparatuur maken.

Bekijk het overzicht
BP73318 apparaat

Apparatenbouw

De apparatenbouw is een kennisintensieve branche en laat zich kenmerken door veelal projectmatig werken met engineering, assemblage en uitbesteding als voorname bedrijfsprocessen. Deze industrietak wordt traditioneel gerekend tot de zware industrie. Tegenwoordig zijn ook veel kleinere bedrijven binnen deze tak actief, die meer tot de lichte of middelzware industrie behoren. Bij veel organisaties in deze sector ligt de focus op innovatie en R&D. De ontwikkeling van geavanceerde apparaten is hiervan het resultaat. Orfa Visser denkt graag als toeleverancier in een vroeg stadium met u mee wat er mogelijk is met de bewerkingstechnieken die wij in eigen huis verrichten. Klanten van Orfa Visser in de apparatenbouw zijn bijvoorbeeld bedrijven die: procesapparatuur, industriële branders, versneller systemen, high voltage connectors, stoomketels, proces ketels,lucht in- en uitlaatsystemen van gasturbines, hvcd systems, centrifugetechnologie, fakkelinstallaties, kolommen, warmtekrachtkoppelingsinstallaties, olie en waterafscheiders, zeefmachines, biersystemen, gas filters, oliefilters, afvalwaterreiniginginstallaties, afvalverbrandingsinstallaties, opslagtanks en vulmachines maken.

Bekijk het overzicht
Europe channel

Bulk handling

Om zich te kunnen blijven onderscheiden van hun concurrenten, blijft het voor bedrijven binnen de bulk handling wereld een uitdaging om steeds op zoek te gaan naar nieuwe technologieën, producten en diensten. Het voortdurend optimaliseren van productieprocessen volgens de nieuwste kwaliteitsnormen en reglementeringen is heel belangrijk. Orfa Visser denkt graag als toeleverancier in een vroeg stadium met u mee wat er mogelijk is met de bewerkingstechnieken die wij in eigen huis verrichten. Klanten van Orfa Visser in de bulk handling zijn bijvoorbeeld bedrijven in de: opslagtransport, overslagtransport, blaastransport, vacuümtransport, spiraaltransport, droogapparatuur, doseerapparatuur, weegapparatuur en meetapparatuur.

Bekijk het overzicht
flenswalsen

Klimaattechniek

Airconditioning en luchtbehandeling worden in ons opwarmende klimaat steeds meer als een noodzaak gezien en hier speelt de klimaattechniek branche op in. Of het nu gaat om koeling, natuurlijke ventilatie, verwarming, warmteterugwinning, filtering, afzuiging, bevochtiging of ontvochtiging. Orfa Visser denkt graag als toeleverancier in een vroeg stadium met u mee wat er mogelijk is met de bewerkingstechnieken die wij in eigen huis verrichten. Klanten van Orfa Visser in de klimaattechniek zijn bijvoorbeeld bedrijven die: warmtewisselaars voor koel-, vries- en airconditioninginstallaties, verdampers, waterkoeling apparatuur, koeltorens, componenten voor koeling, warmtepompen, componenten voor de koel- en warmtepompcyclussen, drogerfilters, olieafscheiders, luchtbevochtigers, oliekoelers, chillers, verstuivers, klimaattechnieken voor droging van opslag- en bewaarplaatsen van aardappelen, uien, wortelen, bloembollen en hout, luchtkoelers en luchtgekoelde industriële condensors maken.

Bekijk het overzicht
Werkzaamheden aan rails

Railbouwkunde

Bouwers van constructies en halffabricaten in de railbouwkunde zijn verplicht aan te tonen dat ze over geschikt vakpersoneel, de benodigde uitrustingen en de noodzakelijke apparatuur voor het bouwen van constructies en halffabricaten beschikken. In dit verband bestaan ook speciale eisen aan de specialistische lasbedrijven. In het kader van een externe controle moet worden aangetoond dat men aan diverse kwalificaties voldoet en over het noodzakelijke lastechnische personeel beschikt. Klanten van Orfa Visser in de railbouwkunde zijn bijvoorbeeld bedrijven die: metro’s, bussen, treinen, hogesnelheidstreinen en locomotieven, stroomafnemers, perroninrichtingen, railtechniek, rangeertechniek, dak koelsystemen voor railvoertuigen, airco en motorkoeling systemen voor treinen maken.

Bekijk het overzicht
tankbouw mie prefecture

Tankbouw

In de tankbouw wereld begint de dienstverlening al in de oriëntatiefase en strekt zich vaak uit tot ver na oplevering in de vorm van onderhoud en service. De meeste tankbouwers zijn KIWA gecertificeerd. Kiwa is een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat voortdurend bezig is om processen, producten, medewerkers en organisaties te verbeteren. Orfa Visser wil graag als toeleverancier in een vroeg stadium met u meedenken wat er mogelijk is met de bewerkingstechnieken die wij in eigen huis verrichten. Klanten van Orfa Visser in de tankbouw zijn bijvoorbeeld bedrijven die: metalen boven- en ondergrondse opslagtanks, mengtanks, opvangbakken, horizontale en verticale lage- en hogedruk opslagtanks bouwen welke worden gebruikt voor de opslag van drinkwater, stikstof, olie, diverse vetsoorten en andere vloeistoffen.

Bekijk het overzicht
silo ventilatietechniek

Ventilatietechniek

Orfa Visser maakt voor de ventilatietechniek gebruik van de nieuwste technologieën voor het vervaardigen van producten van hoge kwaliteit, zowel standaard producten als maatwerk op de behoeften van onze klanten. In de ventilatietechniek branche is men volop bezig met innovaties op het gebied van energiebesparing, geluidsreductie en duurzaamheid. Veel van onze klanten gebruiken daarom reeds EC motoren, deze zijn energiezuiniger, stiller en toerengeregeld. De technieken forceren, flenswalsen en lassen worden veelvuldig toegepast om deze sector als toeleverancier te bedienen. Klanten van Orfa Visser in de ventilatietechniek zijn bijvoorbeeld bedrijven in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie die: Radiaal ventilatoren, axiaal ventilatoren, airconditioning voor schepen, parkeergarages, dakventilatoren, industriële ventilatoren, filterkasten, filtratie-installaties, stofzuiginstallaties, industriële zuiginstallaties, stofafscheiders, afzuiginstallaties, ontstoffingsinstallaties, vernevelingtechniek, blowers of cyclonen maken.

Bekijk het overzicht
Bakkerij

Voedingsindustrie

De voedingsindustrie is volop in beweging vanwege de steeds strenger wordende wetgeving op het gebied van het bereiden van voedingsmiddelen. Orfa Visser denkt graag als toeleverancier in een vroeg stadium met u mee wat er mogelijk is met de bewerkingstechnieken die wij in eigen huis verrichten. De technieken forceren, dieptrekken en flenswalsen zijn zeer geschikt voor deze sector. Het grote voordeel van het toepassen van forceren, dieptrekken en flenswalsen is dat in onze producten veelal geen lasnaden zitten. Klanten van Orfa Visser in de voedingsindustrie zijn bijvoorbeeld bedrijven die: pluimvee slachtinstallaties, bakkerijmachines, industriële koffiezetmachines, bbq, ovens, oliebollen machines, mengmachines, kneedmachines, groentedrogers, chocolademachines en doseermachines maken.

Bekijk het overzicht

Menu

Overig