Kunstwerk school uit afval

Michel Simons van SIVERO METAAL te Roggel vertelt:

“Via een leraar bezoek van een stagiair kwam het gesprek op staalafval. “Wat doen jullie daar mee?” was de vraag, “Kunstwerken maken.” was mijn antwoord. We hebben wel eens vaker kunstwerken uit rest materiaal gemaakt en ik liet dat zien. Dit sprak de betreffende leraar wel aan en hij stelde voor om de leerlingen van zijn school daar in te betrekken: “Dan kunnen ze hun creativiteit laten zien.”

Zo gezegd zo gedaan. Ik had dit idee (bol) al langer op de plank liggen , maar het is erg arbeidsintensief door het vele zaagwerk, dus er moest een mal komen om dit te kunnen verwezenlijken. Toen kwamen we terecht bij OFRA VISSER uit Dronten, waar anders.

Aan Arjan (afdeling Verkoop) voorgesteld waar het om ging en binnen een week was de halve bol gereed en konden we aan de slag. De vulling voor de bol met een diameter van 1000mm was ondertussen al gezaagd door de stagiaires en ze konden gelijk aan het werk.

Het was een heel passen en meten om de 2 halve bollen passend op elkaar te krijgen, maar het is mooi gelukt. Op de foto het resultaat.

De mal wordt in de toekomst wellicht vaker gebruikt, we willen, als er tijd en animo voor is, een grote ronde lamp maken. We houden jullie daarvan op de hoogte.”

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu

Overig